KONTAKT

Treća međunarodna akademska Konferencija o ljudskoj bezbednosti 2016, koju organizuje Centar za istraživanje ljudske bezbednosti Fakulteta bezbednosti u saradnji sa Prekograničnom mrežom za mir, međusobna pomirenja i ljudsku bezbednost, podržanom od strane Evropske komisije, održaće se u 4. i 5. novembra 2016. godine u Beogradu.

Konferencija o ljudskoj bezbednosti je jedina akademska konferencija koja se bavi temom i konceptom ljudske bezbednosti u regionu i okuplja eminentne stručnjake i predavače iz zemlje i sveta (Mary Martin, London School of Economics and Political Science; Edward Newman, University of Leeds; Dragana Avramov, Population and Social Policy Consultants (PSPC) Brussels). Izabrane teme biće sagledane ne samo sa aspekta nacionalne bezbednosti, već i iz ugla bezbednosti pojedinca i ljudskog razvoja. Selim Jahan, autor poslednjeg izveštaja u ljudskom razvoju za 2015. godinu biće jedan od predavača, koji će uputiti poruke važne za ceo region.

Otvaranje Konferencije je 4. novembra u 09:45h, u Svečanoj sali zgrade Rektorata, Univerzitet u Beogradu, Studentski trg 1.

Svi detalji u vezi sa Konferencijom dostupni su na http://conference.human-security.info/