KONTAKT

Treća međunarodna akademska Konferencija o ljudskoj bezbednosti 2016, koju organizuje Centar za istraživanje ljudske bezbednosti Fakulteta bezbednosti (Univerzitet u Beogradu) u saradnji sa Prekograničnom mrežom za mir, međusobna pomirenja i ljudsku bezbednost, podržanom od strane Evropske komisije, održaće se u 4. i 5. novembra 2016. godine u Beogradu.

Konferencija o ljudskoj bezbednosti je jedina akademska konferencija koja se bavi temom i konceptom ljudske bezbednosti u regionu i okuplja eminentne stručnjake i predavače iz zemlje i sveta (Mary Martin, LSE; Edward Newman, University of Leeds; J. Peter Burgess, Professor Ecole Normale Supérieure, Paris; Dragana Avramov, Population and Social Policy Consultants (PSPC) Brussels). Izabrane teme biće sagledane ne samo sa aspekta nacionalne bezbednosti kao najčešće spominjane perspektive, već i iz ugla bezbednosti pojedinca i ljudskog razvoja. Selim Jahan, autor poslednjeg izveštaja u ljudskom razvoju za 2015. godinu biće jedan od predavača, koji će uputiti poruke važne za ceo region.

Na otvaranju Konferencije učesnicima će se obratiti:

• Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

• Vladimir Bumbaširević, rektor Univeziteta u Beogradu

• Ivica Radović, dekan Fakulteta bezbednosti

• Irena Vojačkova Solorano, stalna koordinatorka UN u Srbiji

• Ambasador Andrea Oricio, šef Misije OEBS-a u Srbiji

• Predstavnik delegacije EU u Srbiji (biće potvrđeno)

Otvaranju Konferencije prisustvovaće Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, predstavnici organizacija civilnog drustva i predstavnici diplomatskog kora.

Registracija učesnika počinje u 9:00.

Svi detalji u vezi sa Konferencijom dostupni su na http://conference.human-security.info/

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na communication@secons.net i nikolina.seferovic94@gmail.com , kao i putem telefona 063 473 184.